Get Adobe Flash player

Peace Opus - Toegekende Goede Doelen

Doelnaam:        Malarianetten voor Gambia
Initiatiefnemer: Carina Berger / Alkmaar

Omschrijving:
Carina gaat begin volgend een reis maken naar Gambia, waar zij vrijwilligerswerk zal gaan in een Health Center in Brufut. Dit Center wordt geleid door de Nederlandse Thea Mom. Dit Health Center is vooral gericht op gezondheid van moeder en kind. Met de donatie van het Benefietconcert zal Carina zich gaan inzetten voor het door de lokale bevolking laten maken van Malarianetten. Een malarianet kan voor 8 euro worden gemaakt. De malarianetten zijn daar zeer nodig. In Gambia sterft 1 op de 5 kleine kinderen aan Malaria. De netten zullen worden uitgedeeld in de kleine, bijna onbereikbare dorpen.
Voor info:         De Noodpot / Thea MomDoelnaam:        Huizen bouwen in en met Nepal
Initiatiefnemer: Tanja van der Linde / Haarlem

Omschrijving:
Begin volgend jaar gaat Tanja een bouwreis maken naar Nepal. Daar gaat zij met een groep vrijwilligers huizen bouwen voor en met de lokale bevolking. Zij gaan dit doen via Habitat for Humanity. Habitat vindt dat iedereen recht heeft op een goed dak boven zijn/haar hoofd. Een eigen huis is de basis voor en gezond en veilig bestaan. Habitat vindt dat iedereen recht heeft op een goed dak boven zijn hoofd. Een eigen huis is de basis voor een gezond en veilig bestaan. Kinderen kunnen er veilig opgroeien, ouders krijgen meer kans om in hun eigen inkomen te voorzien. Met onze unieke aanpak creëren wij geen afhankelijkheid, maar kunnen de nieuwe huiseigenaren op eigen kracht bouwen aan hun toekomst en die van volgende generaties.
Voor info:         Habitat for Humanity NepalDoelnaam:        Survivaltocht in de Ardennen
Initiatiefnemer:  Hattrick-Zorg / Patrick Rupsam / Heiloo

Omschrijving:
Hattrick-Zorg is een organisatie die mensen met een beperking begeleiding in wonen, werken en dagbesteding. Sport vormt daarbij de rode draad. Zij proberen cliënten op een laagdrempelige en persoonlijke manier te motiveren om actiever te worden in hun leven. Dit doen zijn voornamelijk in de vorm van individuele begeleiding. Maar er worden ook groepsactiviteiten georganiseerd zoals bijvoorbeeld een algemene sportgroep, een hardloopgroep, de “Kick je fit” kickboksgroepen en een jaarlijks sportproject. Volgend jaar zal een survivaltocht in de Ardennen worden georganiseerd. Hattrick-Zorg is er trots op dat ze zorg op maat kunnen aanbieden aan hun cliënten. Want iedereen heeft recht op zorg en een plek in de maatschappij.
Voor info:         Hattrick-ZorgDoelnaam:        Creatieve workshops voor kinderen en jongeren
Initiatiefnemer:  ‘t Praethuys / Kees van Straaten / Alkmaar

Omschrijving:
Inloophuis ’t Praethuys is er voor iedereen die geraakt is door kanker. Voor kinderen hebben we groepen, Pardoes 6-12 jaar en Talk2Gether voor jongeren van 12-20 jaar. Allemaal kinderen/jongeren met een ouder/broer/zus met kanker. Onder leiding van geschoolde, zeer gedreven vrijwilligers wordt er gepraat en gedeeld en dit helpt. Met elkaar creatief bezig geeft een extra dimensie wat een meerwaarde kan zijn in het omgaan met emoties. Daarom willen wij dit najaar creatieve workshops aanbieden, denk aan zang, yoga en theater. De opbrengst van Peace Opus zullen wij hieraan besteden.
Voor info:         ’t PraethuysDoelnaam:        Help Isabelle naar Amerika
Initiatiefnemer: Paul Gokke / Limmen

Omschrijving:
Isabella heeft in 2013 een auto-ongeluk gehad en traumatisch hersenletsel opgelopen, waarbij zij linkszijdig verlamd is geraakt. Na diverse behandelingen is zij al uit de rolstoel gekomen. Om haar leven terug op te kunnen pakken en verder op te bouwen gaan wij voor een behandeling naar Amerika bij CognitiveFX. De behandeling is zeer kostbaar, maar de resultaten zijn enorm. Het zou ongelofelijk zijn als Isabelle en wij als gezin, door deze behandeling haar leven weer terug zou krijgen. Niet alleen voor haar, ook voor ons hele gezin. Geen pijnstillers meer slikken, geen hoofdpijn meer, niet altijd moe zijn, alles kunnen doen zonder te overbelasten. Wij willen na ruim 6 jaar Isabelle haar leven graag teruggeven…. Elke bijdrage is voor ons zoveel waard!” schrijft Paul Gokke, echtgenote van Isabelle.
Voor info:         Help Isabelle naar Amerika!