Get Adobe Flash player

Savitri weekend - 5 november 2016

Vrijdag 5 november begon voor mij als een heerlijk weekend.

Drie dagen in een andere omgeving, er even tussenuit.
Ook al was het niet zo ver van huis, het voelde goed.Ik werd opgehaald door een lieve medezangeres van het koor. Onderweg zagen we een prachtige regenboog boven ons. Zij vroeg mij: Wat betekent die regenboog voor jou? Ik moest denken aan de belofte, dat alles goed komt. Waar we ook meezitten, over tobben of verdrietig over zijn "Het komt goed!" Prachtig om met die belofte het weekend in te gaan.

Aangekomen, druppelde langzaam iedereen binnen en vonden we ons plekje waar we deze dagen mochten slapen. De meeste van ons koor hadden een prachtige tweepersoonskamer. Ik had ervoor gekozen om samen met drie andere (lieve vriendinnen) op een slaapzaal te gaan. Nadat we onze spullen geïnstalleerd hadden, werden we in de "engelenzaal" ontvangen met koffie, wat lekkers en een welkomstwoordje van Irene.

Het weekend was begonnen!


Heerlijk zingen met Teresa & Pieter en dansen met Ilona, ik had er zin in. Na een fantastische maaltijd, gingen we verder met dansen en zingen. En omdat de meeste van ons moe geworden waren, werden we getrakteerd op een heerlijke massage o.l.v. Inge. 's Avonds mochten we met z'n allen kijken naar de film "Departures".Een prachtige, ontroerende film over, dat het niet uitmaakt wat je doet. Als je het maar met liefde, aandacht en zorg doet.
Een mooie afsluiting van de dag.

's Morgens in alle rust was er tijd voor een stilte wandeling o.l.v. Rethy.
En aansluitend een meditatief moment om in alle rust de dag te beginnen. En die rust hadden we nodig om daarna er weer flink tegenaan te gaan. Nieuwe en oude liederen zingen en heerlijk dansen. Gevolgd door een rustmoment: samen schilderen. Een schilderij maken met en voor elkaar. In vertrouwen en verbondenheid dat we er met elkaar een mooi geheel van konden maken. Iedereen mocht een veeg, een teken, een spoor op jouw doek achterlaten. Dat later één prachtig geheel vormde. Er kwamen echt prachtige resultaten tevoorschijn.

's Avonds was er een heerlijke "bonte avond" o.l.v. Pieter. Samen teamspelletjes gedaan zoals woordenvormen, pictionary, karaoke en met beschuit in de mond proberen te fluiten. Kortom enorm veel gelachen en een geweldige avond, waar we nog lang aan terug zullen denken. Na weer een rustige nacht eindigde het weekend in de kapel van het klooster. Waar we mochten zingen en luisteren naar gedichten en een verhaal. Het verhaal dat ging over een potlood en dat niet de buitenkant het belangrijkste was, maar het grafiet dat erin zit. En dat het potlood "wij" altijd een spoor nalaten. En dit sloot weer zo mooi aan bij het schilderij dat wij maakten. Wij mogen ons bewust zijn dat alles wat wij doen sporen nalaat in de levens van de ander.

De eenheid van de groep was weer enorm. Mensen die elkaar maar 1x per maand zien, sommige nog maar net bij ons koor en ander weer iets langer, mochten er voor elkaar zijn. En volgens mij, voelde iedereen zich gehoord en gezien. Ik zag liefde in de ogen van de mensen zo heel dichtbij.

Een prachtige afsluiting van een geweldig weekend met elkaar.

Veel liefs, Bianca.