Get Adobe Flash player

13-10-2019 Verslag Peace Opus in Ter Coulsterkerk


Grandioos PEACE OPUS: € 3.000 voor vijf goede doelen!

De première van PEACE OPUS in de Ter Coulsterkerk (Heiloo) op zaterdag 12 oktober was een groot succes. Het publiek genoot met volle teugen van het nieuw uitgebrachte werk van Teresa Takken, dat in de vorm van een benefietconcert, "A Million Steps… Towards Peace", ten gehore werd gebracht. Het concert werd uitgevoerd door symfonie orkest NOVA uit Arnhem onder leiding van Ghislain Bellefroid en het projectkoor Peace Opus onder leiding van Teresa.

Vanaf de ouverture had de muziek de volle zaal in haar greep. In vioolklanken, het slagwerk en blazers in combinatie met het projectkoor kwam PEACE OPUS helemaal tot zijn recht. Teresa zong solo 'Psalm for a Pilgrim', waarbij zij begeleid werd door harpiste Fraukje Weishaupt. 'Miserere Nobis' en 'Oh, zee' werden zeer goed ontvangen door het publiek, evenals het ingetogen en emotionerende 'Late Summer'. Tijdens het vrolijke en hoopgevende 'Irish Spring' zwaaide het publiek enthousiast met linten mee op de muziek. Een kleurig, muzikaal en vrolijk aanzicht, dat versterkt werd door het 10x1.50 m kunstwerk A MILLIONS STEPS van Annemarie Kuster, dat speciaal voor het concert boven het podium was opgehangen!

"Ik heb gisteren een bijzondere avond gehad waarbij een groep zeer geïnspireerde mensen prachtig muziek stonden te maken. Het klonk als een klok. Het was mooie sfeermuziek waarbij de stemming goed hoorbaar was."

De verrassing aan het eind van het concert was groot: maar liefst 3.000 euro was opgehaald voor de vijf goede doelen: ’t Praethuys, Hattrick Zorg, Malarianetten voor Gambia, Help Isabelle naar Amerika en Bouwen voor Nepal.

De vertegenwoordigers van de vijf goede doelen waren opgetogen over het bedrag dat zij kunnen inzetten voor hun goede doel. Zij ontvingen ieder een cheque van 600 euro.

Het initiatief tot het benefietconcert is genomen door de Stichting Your Song Projects, dat hiermee haar tienjarig bestaan markeerde.

De eerstvolgende uitvoering van Peace Opus "A Million Steps… Towards Peace" is op 24 november 2019 in de Diaconessenkerk in Arnhem (aanvang 15.00 uur).

Reactie van een bezoeker: "Ik ben blij dat ik er was ... fijn om van binnen even te landen, peace te ervaren waar het vaak heel druk is."


Hieronder een impressie van het concert.


Het hele concert terugluisteren (www.kerkomroep.nl) kunt u hier --> 'Zaterdag 12 oktober 2019 - luisteren'.
De teksten van Peace Opus vindt u hier.