Get Adobe Flash player

CD 'Eerste Licht'

Eerste Licht CD voorkant

 


CD 'Eerste Licht'

prijs excl. verzendkosten:
€ 17,50

vriendenprijs: € 15,00

 

Deze CD bestellen

‘Eerste Licht’

‘Eerste Licht’ is van origine een Nederlandstalig Adventsoratorium, geschikt om te zingen in de adventstijd maar ook in andere tijden van het jaar.

De bekende feesten Kerstmis, Pasen en Pinksteren hebben in de muziek en in de kerken prachtige liederen en oratoria opgeleverd. Alleen de Advents-periode lijkt hierin een donkere stilte. Slechts een enkel Adventsoratorium is geschreven en dan alleen nog in het buitenland.

Teresa Takken, bekend van onder andere de muziek die zij schreef voor Stichting Nieuw Liedfonds en voor het Savitri-opus, in opdracht van de Stichting Filosofie & Meditatie, heeft hierin voorzien door een Advents-oratorium te componeren, ‘Eerste Licht’ genaamd.

‘Eerste Licht’ is geschreven op Nederlandse teksten van Marja Ligterink en wordt uitgevoerd door een voor dit doel samengesteld koor en orkest.

De teksten volgen de metafoor van de schepping. Het gaat om de periode van het ontwaken van het Licht dat volmaakt wordt in de schepping van de nieuwe mens. De melodieën en teksten vormen een ontroerend en hoopvol geheel. De muziek maakt dat de woorden diepere bewustzijnslagen raken.

Tracklist 'Eerste Licht'

1 Preludo deel 1 (3:33)
2 Preludo deel 2 (4:07)  
3 Kom en verheug je (3:25)
4 Het begin (3:25)  
5 Langs kusten (4:35)
6 In het tere schijnsel (3:53)  
7 Windadem (2:21)  
8 Woest en onstuimig (1:22)
9 Land van leegte (4:51)  
10 Voor wie kan zien (2:19)  
11 Dichtbij de bron (6:42)  
12 Zacht het ruisen (3:35)
13 Boven alle macht verheven (2:41)
14 Zo licht dans jij/
Kom en verheug je (reprise)  (3:12)
 
  totale speeltijd: 51:00  

CD bestellen

Wilt u deze cd bestellen? Gebruik het bestelformulier of stuur een e-mail naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.