Get Adobe Flash player

Artikelen

Uitvoering en CD presentatie 13 april 2014

CD The Parable of the Search for the Soul

CD cover The Parable of the Search for the Soul

Het is gelukt! De muziek is gecomponeerd op het eerste deel van The Parable of the Search for the Soul uit Sri Aurobindo’s Savitri en delen van deze nieuwe CD zullen op 13 april ten gehore worden gebracht.

Deze feestelijke presentatie zal plaats vinden in de Ruïnekerk te Bergen (NH) van 14.00 tot 17.00.

Tevens kan de CD dan worden gekocht.

Youtube

Bekijk de youtube video van het Preludo van deze CD: Not forgotten, a Canon to Remember.

Savitri

Savitri staat bekend als een beeldschoon, maar voor veel mensen moeilijk leesbaar werk. Het vertelt over de ontwikkeling van het innerlijke Licht en de reis die het maakt om de mensheid te dienen. Centraal staat de jonge prinses Savitri, draagster van dit Licht, die geconfronteerd wordt met de grote en zware taak om het ‘Licht in de duisternis’ te brengen. Zij vindt haar geliefde Satyavan, die helaas nog maar één jaar te leven heeft. Toch trouwt zij met hem en leert hoe het Licht in staat is het lot te veranderen.

‘Licht brengen in de duisternis’ en ‘Licht dat in staat is het lot te veranderen’, uiterst belangrijke thema’s, zeker in onze tijd. Hoe dat te doen? Dat is het thema van Sri Aurobindo’s Savitri. De muziek, gecomponeerd door Teresa Takken, helpt om de deels verborgen kennis, d.w.v. muziek naar boven te brengen en toegankelijk te maken voor een groot publiek.

Dit project is een samenwerking tussen de Stichting Filosofie en Meditatie en de Stichting Your Song Projects.

I.v.m. de organisatie verzoeken wij u vriendelijk u op te geven voor deze feestelijke middag door een e-mail te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Toegang: vrijwillige bijdrage
Adres: Ruïnekerk,
Raadhuisstraat 1
1861 LK Bergen (NH)
Email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.