Get Adobe Flash player

3 items tagged "Your Song Projects"

Resultaten 1 - 3 van 3

Het Savitrikoor Schilderij

Category: Pijlers en projecten
Gemaakt op zaterdag 30 april 2016 18:22

Het ontstaan van het Savitrikoor schilderij

(klik op de foto voor een grotere weergave van het schilderij)

gezamenlijk schilderij van het savitrikoor

Tijdens de voorbereidingen van het Savitrikoor weekend in het O.L.V ter Nood klooster (voorheen Julianaklooster) te Heiloo, in het najaar van 2015, kwamen we op het idee om naast het zingen, ook andere activiteiten aan te bieden. o.a.Schilderen.
Het schilderij op de foto is tot stand gekomen door de leden van het koor die meededen met dit weekend.
Het schilderdoek werd ter beschikking gesteld door onze dirigent Teresa Takken. Zij had het van iemand gekregen met de bedoeling het samen te beschilderen. Helaas is daar niets van gekomen. Zij schonk het doek met de intentie dat het nu toch gebruikt werd.

In de grote zaal waar alle activiteiten plaats vonden, stonden in de serre tafels waar het doek opgelegd werd. In de serre kwam prachtig licht van buiten, dus heel geschikt voor het schilderen.

De eerste dag heb ik uitgelegd dat het doel van het schilderen was, een zichtbaar gezamenlijk werk als aandenken van het weekend.

We startte die eerste dag met het schilderen van grote kleurvlakken, een ieder kon zijn plek op het schilderij met een brede, platte penseel invullen. Zoals je ook een plaats in het koor hebt.

De tweede dag mocht er met allerlei kleuren en verschillende grote en kleine penselen geschilderd worden over het gehele doek. Net zoals je klank van je stem door heel het koor klinkt.
Er waren geen vaste tijden dat er geschilderd mocht worden.
Zo zag je op allerlei momenten één of meerdere mensen staan schilderen. Er is door iedereen geschilderd, soms heel aarzelend en klein, soms groot en gedurfd. Soms in stilte, soms pratend, maar steeds met aandacht.
Alles even belangrijk om een prachtig geheel te vormen. Het schilderij zag er na de tweede dag al heel mooi uit.

Op de laatste dag mocht iedereen als afsluiting van het fijne weekend, met heel veel bijzondere momenten, het schilderij met goud- en zilververf nog extra dimensie geven.

Het schilderij is bij elke repetitie te zien, als herinnering aan een weekend in het fijne, gastvrije klooster en de vredige omgeving.

Begeleiding bij het schilderen en dit verslagje, Irene.

Het Savitrikoor

'Eerste Licht' bladmuziek/partituren

Category: Winkel
Gemaakt op zondag 22 december 2013 17:48

Bladmuziek Adventsoratorium Eerste LichtWilt u zelf het Adventsoratorium 'Eerste Licht' ten gehore brengen?

Alle bladmuziek van 'Eerste Licht' is verkrijgbaar (partituren incl. koorstemmen, begeleidende instrumenten) bij de Stichting Your Song Projects.

U kunt kiezen voor een of meer liederen of voor het totale oratorium. Er is eveneens een oefen-CD verkrijgbaar om het instuderen te vergemakkelijken.


 
Hieronder een overzicht van de prijs per stuk van alle partituren:

 

3 Generations

Category: Pijlers en projecten
Gemaakt op woensdag 31 oktober 2012 09:25

The 3 Generations

Wat doen en wie zijn The 3 Generations

'The 3 Generations' is een groep mensen van uiteenlopende leeftijden en uit drie verschillende generaties, die het fijn vinden om met hun muziek mensen te bereiken.

Ontstaan

'The 3 Generations' is ontstaan in 2006 toen Teresa Takken uitgenodigd werd op te treden tijdens een In Memoriam Ontmoeting in Den Haag of er voor te zorgen dat iemand in haar plaats zou kunnen.