Get Adobe Flash player

Dubbel-CD Savitri

 

 

 DubbelCD Savitri

 Dubbel-cd 'Savitri'

prijs excl. verzendkosten: € 22,00

vriendenprijs: € 19,50

verzendkosten: €2,75

 

Deze CD bestellen

 

De dubbel-cd is geïnspireerd door het epos 'Savitri' dat is gescheven door de dichter en filosoof Aurobindo (India 1872 - 1950). Ondersteund door de Stichting Filosofie en Medidatie te Egmond aan den Hoef heeft Teresa Takken delen van dit epos op muziek gezet.
Het epos 'Savitri' beschrijft het liefdesverhaal van Savitri en Satyavan en gaat over de reis van de ontwikkeling van de ziel. Aurobindo voert in dit gedicht de lezer mee door alle elementen van het menselijk bestaan.
De Stichting Filosofie en Mediatie heeft het initiatief genomen deze diepgaande teksten op muziek te zetten. Wij menen dat daarmee Savitri voor een groter publiek toegankelijk zal worden. Teresa Takken heeft in de muziek vier belangrijke elementen verwerkt, namelijk de tekst van het werk Savitri, instrumentale muziek, vocale muzien en active stilte.
Rondom de muziek heeft zich eenkoor van enthousiaste zangers en zangeressen gevormd alsook een klein orkest. Dit koor en 0orkest hebben een belangrijke bijdrage geleverds aan het tot stand komen van deze cd. Een aantal professionele zangers, zangeressen en muzikanten leverden tevens hun waardevolle bijdrage. De cd zou niet tot stand gekomen zijn zonder de vakkundige bijdragen van Pieter Ignatius, Yous Song Projects en Ger Hamstra van Hamstradigitaal.

Tracklist DubbelCD Savitri

CD 1

1 Overture
2 Invitation
3  In Absolute Silence
4 A Vast Surrender
5 Farewell  
6 From the Dephts  
7 Song for the Musing Madonnas  

CD 2

8 The Bringer of the Day
9 Come, to Walk Closely Beside You  
10 In the Little Hermitage
11 Mantra Medley  
12 She Was ... the Dreams of God in Time  
13 The Sun which Knows No Night
14 Song for the Three Madonnas  
15 Sing to the Power of Love
16 Song of the Everlasting Day & Epilogue  
17 Reprise: Sing to the Power of Love  
  totale speeltijd: 1h31min