Get Adobe Flash player

Give Each Other Hope vol. 2

 

 Give Each Other Hope - vol.2

 

Give Each Other Hope
-volume 2

prijs excl. verzendkosten: € 20,00

vriendenprijs: € 17,50

verzendkosten: €2,75

 

Deze CD bestellen

CD Door Teresa Takken en The 3 Generations

Give Each Other Hope volume 2 is een compilatie van originele liederen en muziek, gecomponeerd door Teresa Takken en The 3 Generations:

Theo Dekker, Marlies Kooy, Pieter Ignatius, Paulien Jonker, Helma Laro-van den Leijgraaf en Hans Laro. Deze getalenteerde, creatieve, gulle en inspirerende artiesten uit verschillende generaties, heb ik uitgenodigd met mij mee te werken aan het project, Give Each Other Hope!

Deze liederen en muziek van hoop, temidden van het lijden, zijn gemaakt om het publieke bewustzijn te verhogen als het gaat om internationale mensenhandel: het verkopen, mishandelen, het (seksueel) misbruik en gedwongen arbeid van mensen. Met de opbrengst van dit project steunen wij Different & Equal, een opvanghuis in Albanië voor slachtoffers van mensenhandel.

How can we sing the Lord's song (of welk lied dan ook!) in wanhopige situaties? Tijdens de Babylonische ballingschap zingt het Joodse volk psalm 139 als lied van hoop. Wat zingen wij temidden van ‘gevangenschappen' en ballingschappen in onze tijd? Het is een ogenschijnlijk verhaal zonder eind, menselijk lijden: ziekte, oorlog, martelingen, verkrachtingen, geweld, mensenhandel.

Singin' in the rain....een dans, een lied te leen ... de mooie maneschijn ... dwars door alle pijn...?! Het lijden wanneer wij, te jong en te vroeg afscheid van het leven moeten nemen---zoals zo veel dierbaren-- door weerzinwekkende, vretende kanker. (Long my limbs/ Ik verlang naar jou... Fien's Song).
Hoop tegen hoop tegen hoop tegen hoop houden, want hout houdt hoop...hout wordt weer groen..telkens weer (een lied dat ik componeerde na een bezoek aan kamp Westerbork).

‘Hoop', vaak het thema aan tafel met vluchtelingenfamilies die bij mij een thuishaven wisten, terwijl zij zelf poogden te herstellen van de vlucht uit hun dierbare landen die werden verslonden in vlammen van oorlog. Chechenya, Jacha's song, opgedragen aan allen die moesten vluchten om hun levens te redden en alles achterlaten. Zij, die steeds weer de moed op weten te brengen om door te gaan in ons land waar ze niet altijd echt welkom zijn en die een geloof hebben die hen in staat stelt positief te blijven en in een Eeuwige, liefhebbende God te vertrouwen. Mensen met visie en hoop (Abraham Lincoln) inspireren ons nog steeds; wanneer dromen uiteen vallen: Maria, haar dode zoon in haar armen (Pietá), de toekomst opeens, weg; in de Stille Overgang, Opgehangen, De droom van de baan. wie rolt nou de steen van ons weg? (en van Judas en Jezus?)

Theo, Pieter en Marlies nodigen ons uit tot herinnering... Remember, en route, hoe pijnlijk en confronterend het ook moge zijn--- belle mais fragile, wetend dat vanuit fragiliteit een zekere Fine-tuning komt in onze poging in het leven om ons goed te voelen, dat ons vergezelt op weg, in onze Journey to be Free! Paulien zet haar Journey (GEOH vol 1) voort: moeilijke momenten in relaties onderzoekend. You caused me to love you", gekwetst, misleid, verraden (Blame it); zij raakt onze harten met haar pleidooi om dieper te kijken: "Can't you see I didn't choose to be me?!" (See Her).

De diepte van ellende en wanhoop, gepaard met hoop gevestigd in de dageraad over de wateren van het leven, uitgevoerd door moeder en zoon, Helma en Hans Laro: Phuel, Lord of the Waters. Door alle eeuwen, komt een invocatie naar de Geest over deze (Lord, send out Your Spirit...) om het gelaat van aarde te vernieuwen! Want, wij allen verlangen naar mensen die ons accepteren voor wie we zijn, hoe we zijn: een haven, een anker met wie wij dromen... Hillsides, treetops, lakes and running streams; dreams... veilig temidden van stormige wateren in het leven; Adem mijn adem, met jou voel ik me thuis! ...vrijheid om te varen en altijd terug te keren.

‘Back when', liederen componerend met mijn broers, Frank and Dave (For You), gezellige oude cowboy boots and 12-stringed gitaar (1969) I do Thank the Lord, indeed, voor een liefdevolle nest dat mij in staat stelde anderen lief te hebben: Opeens... werd ‘ik' een ‘wij'! A wedding song, een ‘ja' op het leven... en op allen die nog steeds er voor kiezen het avontuur van dit leven te ondernemen... samen.
Mijn Keltisch-Nederlandse afkomst (Reilly's) vult mijn genen met hoop en vreugde temidden van lijden: Here's to the pride of my mother's side, on the other side of the sea. I kiss the roots which bore me.

Hoezo, How can we sing the Lord's song in this place?! Ja, ik wil, omdat Love is, inderdaad, stronger than death!

Teresa Takken, Egmond aan Zee

Opbrengst naar het werk tegen mensenhandel

De opbrenst van deze dubbel-CD komt volledig ten goede aan het werk tegen mensenhandel. Lees hier meer over het project Different & Equal.

Tracklist Give Each Other Hope (vol 2)

CD 1

1

How Can we Sing the Lord's Song

Teresa Takken

3:39

2

Singin' in the Rain!

Teresa Takken

3:49

3

 Belle mais fragile

Theo Dekker

4:30

4

Checheya, Jacha's Song

Teresa Takken

2:06

5

Pietá

Teresa Takken

3:21

6

Journey to be Free

Pieter Ignatius

4:03

7

Here's to the Reilly's!

Teresa Takken

2:14

8

 Fine Tuning

Marlies Kooy

3:09

 

9

Grace (Lied voor Anya)

Teresa Takken

2:59

 

10

Abraham (Tribute to Lincoln)

Teresa Takken

2:22

11

Opeens... Wedding Song for
Guido & Eva

Teresa Takken

3:44

12

Blame it!

Paulien Jonker

4:20

13

Lord, Send Out Your Spirit!
(Antiphon & Canto)

Teresa Takken

2:48

14

Lord, Send Out Your Spirit!
(Rhythmic & Gospel)

Teresa Takken

3:55

 

CD 2

1

Hillsides

Teresa Takken

1:30

2

1969

Teresa Takken

3:49

3

 En Route

Marlies Kooy

4:11

4

Online

Teresa Takken

3:07

5

A Moment to Remember

Pieter Ignatius

4:01

6

For you...

Teresa Takken

2:51

7

Hout houdt vast aan hoop!

Teresa Takken

7:28

8

 O, Thank the Lord
(Antiphon & Canto)

Teresa Takken

4:42

9

Long My Libs... (Medley)

Teresa Takken

4:56

10

Hé, dat voelt goed!

Theo Dekker

2:21

11

See Her

Paulien  Jonker

3:47

12

Stille overgang (Opgehangen...)

Teresa Takken

3:00

13

Phuel, Lord of the Waters

Hans Laro

7:33

14

Canticle of Love (Love is...)

Teresa Takken

4:40