Get Adobe Flash player

Het Savitrikoor Schilderij

Het ontstaan van het Savitrikoor schilderij

(klik op de foto voor een grotere weergave van het schilderij)

gezamenlijk schilderij van het savitrikoor

Tijdens de voorbereidingen van het Savitrikoor weekend in het O.L.V ter Nood klooster (voorheen Julianaklooster) te Heiloo, in het najaar van 2015, kwamen we op het idee om naast het zingen, ook andere activiteiten aan te bieden. o.a.Schilderen.
Het schilderij op de foto is tot stand gekomen door de leden van het koor die meededen met dit weekend.
Het schilderdoek werd ter beschikking gesteld door onze dirigent Teresa Takken. Zij had het van iemand gekregen met de bedoeling het samen te beschilderen. Helaas is daar niets van gekomen. Zij schonk het doek met de intentie dat het nu toch gebruikt werd.

In de grote zaal waar alle activiteiten plaats vonden, stonden in de serre tafels waar het doek opgelegd werd. In de serre kwam prachtig licht van buiten, dus heel geschikt voor het schilderen.

De eerste dag heb ik uitgelegd dat het doel van het schilderen was, een zichtbaar gezamenlijk werk als aandenken van het weekend.

We startte die eerste dag met het schilderen van grote kleurvlakken, een ieder kon zijn plek op het schilderij met een brede, platte penseel invullen. Zoals je ook een plaats in het koor hebt.

De tweede dag mocht er met allerlei kleuren en verschillende grote en kleine penselen geschilderd worden over het gehele doek. Net zoals je klank van je stem door heel het koor klinkt.
Er waren geen vaste tijden dat er geschilderd mocht worden.
Zo zag je op allerlei momenten één of meerdere mensen staan schilderen. Er is door iedereen geschilderd, soms heel aarzelend en klein, soms groot en gedurfd. Soms in stilte, soms pratend, maar steeds met aandacht.
Alles even belangrijk om een prachtig geheel te vormen. Het schilderij zag er na de tweede dag al heel mooi uit.

Op de laatste dag mocht iedereen als afsluiting van het fijne weekend, met heel veel bijzondere momenten, het schilderij met goud- en zilververf nog extra dimensie geven.

Het schilderij is bij elke repetitie te zien, als herinnering aan een weekend in het fijne, gastvrije klooster en de vredige omgeving.

Begeleiding bij het schilderen en dit verslagje, Irene.

Het Savitrikoor

Peace Opus - Goede doelen

Goede doelen gezocht voor Benefietconcert "A million steps towards peace" – 12 oktober 2019 (Heiloo)

Oproep: Goede doelen gezocht in de regio Heiloo

De Stichting Your Song Projects uit Heiloo viert in 2019 haar tienjarig bestaan en organiseert in dat kader het benefietconcert "A million steps towards peace", gecomponeerd door Teresa Takken i.s.m. Tom Schipper.
Het concert wordt uitgevoerd door het Arnhems Symfonie Orkest NOVA onder leiding van dirigent Ghislain Bellefroid. Het Projectkoor Peace Opus zingt onder leiding van dirigente Yvette Werner.
Het concert vindt 12 oktober 2019 om 20:00 uur plaats in de Ter Coulsterkerk te Heiloo.

De opbrengst van dit benefietconcert wordt verdeeld onder maximaal drie tot vijf goede doelen in Heiloo en omgeving. Het is de missie van Your Song Projects om mensen in hun kracht te zetten door middel van culturele (muzikale) projecten.
Daarom wordt voor de verdeling van de opbrengst specifiek gezocht naar goede doelen die welzijnswerk verrichten in de breedste zin van het woord en die via die weg een bijdrage leveren.
Dat kan zowel in de regio Heiloo zijn als daarbuiten.

Bent u de initiatiefnemer van een dergelijk goed doel en wilt u een bijdrage aanvragen uit de opbrengst van het benefietconcert? Of kent u een goed doel dat u wilt voordragen voor een bijdrage?

Dan kunt u een aanvraag indienen via dit aanmeldformulier.
U vindt hier ook de voorwaarden waaraan uw goede doel dient te voldoen om in aanmerking te komen.
U kunt het aanvraagformulier digitaal invullen en verzenden tot 1 september 2019.
Na ontvangst van uw aanmeldformulier nemen wij binnen 10 werkdagen per mail contact met u op.

Als bij de beoordeling van de ingediende goede doelen blijkt dat er meer dan drie aanvragen zijn die in aanmerking komen voor een bijdrage, dan zal een trekking uitwijzen welke vijf goede doelen een bijdrage krijgen. Deze trekking zal dan worden verricht door de grondlegster van Your Song Projects, Teresa Takken.

Aanvragers worden op de hoogte gesteld van de toekenning van een bijdrage uit de opbrengst van Peace Opus. Daarnaast vindt bekendmaking van de goede doelen die een bijdrage krijgen plaats via de lokale bladen en sociale media.

Als u vragen heeft kunt u deze stellen via het contactformulier op de website.

3 Generations

The 3 Generations

Wat doen en wie zijn The 3 Generations

'The 3 Generations' is een groep mensen van uiteenlopende leeftijden en uit drie verschillende generaties, die het fijn vinden om met hun muziek mensen te bereiken.

Ontstaan

'The 3 Generations' is ontstaan in 2006 toen Teresa Takken uitgenodigd werd op te treden tijdens een In Memoriam Ontmoeting in Den Haag of er voor te zorgen dat iemand in haar plaats zou kunnen.

Lees meer...

Savitri

Wat is Savitri?

Savitri april 2014

Gedicht

Het grootse gedicht "Savitri" is geschreven door de dichter en filosoof Sri Aurobindo.

Sri Aurobindo

Sri Aurobindo was tijdgenoot van Mahatma Gandhi en is één van India's meest erkende moderne yogi's. Naast dichter en filosoof is hij ook bekend geworden als geleerde, vrijheidsstrijder en politiek leider.

Savitri beschrijft het liefdesverhaal van Savitri en Satyavan. Het gaat over de reis van de ontwikkeling van de ziel, het ontbranden van de levende vlam in de mens zelf en de overwinning van het leven op de dood. Aurobindo voert de lezer mee door alle diepten en hoogten van het menselijk bestaan: gedachten, gevoelens, de allerhoogste aspiraties, vergezichten en onvermoede mogelijkheden.

Lees meer...

Adventsoratorium Eerste Licht

 volgende pagina 

 Wat is 'Eerste Licht'?

Eerste Nederlandstalige Adventsoratorium

Eerste Licht in uitvoering

'Eerste Licht' is het eerste Nederlandstalige Adventsoratorium en geschikt om te zingen in de adventstijd maar ook in andere tijden van het jaar.

In de vier donkere weken voor Kerstmis wordt van oudsher de adventsperiode gevierd. Een tijd van inkeer. Een tijd waarin we het licht laten groeien en uitkomen bij de geboorte van Christus.

In de kerken zien we de kleur paars en elke week wordt een extra kaars aangestoken als symbool van het in kracht toenemende licht. Na vier weken, vier kaarsen, worden alle lichten ontstoken als teken van de geboorte van het Licht.

 

 

Lees meer...

Your Journey

Met Your Journey beoogt de Stichting Your Song Projects mensen in hun kracht te zetten door middel van (creatieve) bijeenkomsten met een persoonlijk karakter.
Je bent zelf het doel én het middel om jezelf te vinden.

....Hoe? Wat proberen wij met elkaar?

Op zoek naar creatieve werkvormen om de creativiteit in onszelf te ont -dekken.Your Journey 1

Op zoek naar voorwaarden vooraf in de vorm van ont-haasten en ont-moeten.

  • Een middag aan zee…
  • Slenteren langs de waterlijn…
  • zand, schelpen, de zee…
  • Ont-haasten, ont-moeten.... ont-dekken
  • ruimte ervaren
  • woorden verwaaien
  • de elementen voelend
  • Creëren..
  • Kijk om je heen
  • Herkenning, bevestiging en vreugde…

Waar ligt jouw kracht?
Laat je verrassen!

Lees meer...

Ontdek je eigen stem

Over deze workshop:

 attributen bij workshop Ontdek je Eigen Stem


De TeriTune® methodiek* -is in 1986 door Teresa Takken ontwikkeld (in USA). Haar breed onderlegde studies in geneeskundige, stem/zang, geestelijke verzorging en theologie combineert zij in deze multidisciplinaire ontdekkingsreis.  

Lees meer...