Get Adobe Flash player

3 Generations

The 3 Generations

Wat doen en wie zijn The 3 Generations

'The 3 Generations' is een groep mensen van uiteenlopende leeftijden en uit drie verschillende generaties, die het fijn vinden om met hun muziek mensen te bereiken.

Ontstaan

'The 3 Generations' is ontstaan in 2006 toen Teresa Takken uitgenodigd werd op te treden tijdens een In Memoriam Ontmoeting in Den Haag of er voor te zorgen dat iemand in haar plaats zou kunnen.


Door haar muziekbedrijf Your Song Projects en haar grote netwerk heeft Teresa vele en diverse contacten waardoor het regelen van andere artiesten mogelijk zou zijn. Op uitnodiging van Teresa gingen Pieter Ignatius en Paulien Jonker mee. Onderweg, denkend hoe zichzelf voor te stellen als groep, merkten ze op dat ze 3 verschillende generaties vertegenwoordigden met elkaar! Bijna tegelijk zeiden ze: "The 3 Generations zijn wij!"

 

Teresa Takken

Teresa Takken

Teresa woont in Egmond aan Zee en werkt als geestelijk verzorgster in Alkmaar.
In haar woonkamer staat prominent een prachtige vleugel, omgeven door allerlei andere muziekinstrumenten.
Zij is een bijzondere en zeer veelzijdige persoonlijkheid.
Op muzikaal gebied is Teresa een begaafd zangeres en dirigente. Daarnaast bespeelt ze veel instrumenten. Menig songtekst en compositie staat op haar naam. Gecomponeerd voor zichzelf maar zeker ook voor anderen want ze stelt haar leven in dienst van de medemens.
Ook probeert ze om mensen die iets met muziek of zang hebben bij elkaar te brengen. Verder stimuleert en enthousiasmeert ze jong talent.
Als zangeres en muzikant heeft Teresa al vaak opgetreden zowel alleen als met andere gepassioneerde artiesten.

 

Pieter IgnatiusPieter Ignatius

"Vanaf mijn 12e jaar ben ik bezig met muziek maken. Na meer dan drie jaar les op het hammondorgel, heb ik me door de jaren heen verder ontwikkeld in het musiceren. Van hammondorgel naar synthesizer tot uiteindelijk het keyboard met duizenden mogelijkheden. Tussendoor kan het bespelen van een vleugel of piano me trouwens ook bekoren.
Sinds enkele jaren heb ik ook het zingen ontdekt. Zo vorm ik samen met mijn all-in-one keyboard een one-man-band voor feesten en partijen en allerlei speciale gelegenheden. Afgelopen jaar heb ik me aangesloten bij de formatie "Sjaak and his hero's", waar ik het toetsenwerk en de zang voor m'n rekening neem.

Enkele jaren geleden ben ik in contact gekomen met Teresa. Zij gaf me de mogelijkheid om meer met mijn muzikale talenten te doen. Zo kwamen het Savitri-koor, Het Eerste Licht, het spelen tijdens kerkdiensten in de kapel van Westerhout en de 3-G's op mijn pad. Het eerste CD-project "GEOH 1'' met de 3-G's had een geslaagd resultaat voor een mooi doel in Afrika. Onze nieuwe CD "GEOH 2", met medewerking van nog meer 3-G's is wederom geweldig geworden en dit project is natuurlijk ook weer voor een fantastisch doel.Het is een verrijking om met andere mensen muziek te mogen maken. En het is nog leuker als dit een goed doel dient."

 

Pauline JonkerPaulien Jonker

Op de basisschool hield Paulien al van zingen en was ze met haar vriendinnen veel met muziek bezig. Op haar 14e ontdekte zij de gitaar waarmee zij zichzelf ging begeleiden. Vanaf die tijd schrijft en componeert zij haar eigen liedjes.
Op haar 16e begon Paulien met het zingen in bandjes en hiermee heeft ze verschillende keren op de planken gestaan.
Ook heeft ze zanglessen gevolgd.
De laatste tijd richt zij zich voornamelijk op de weg van sing en songwriter waarbij zij zichzelf inmiddels ook op de piano begeleid.
Persoonlijke gebeurtenissen en onderwerpen die haar raken inspireren Paulien tot het schrijven en zingen van hele mooie liedjes.

 

 

 

Marlies Kooy

Marlies Kooy

"Sinds mijn achtste speel ik piano, eerst klassiek en vanaf 1999 richt ik me meer op jazz en improvisatie.
Van oorsprong ben ik docent verpleegkunde. In 1985 leerde ik het vak pianostemmen.
Hierin verloor ik m'n hart en zo werd een hobby mijn dagelijkse bezigheid.
Muziek is voor mij een uitlaatklep en een communicatiemiddel: ik vind het heerlijk om te zien wat muziek bij mensen kan doen en gevoelige snaren kan raken."

 

 Helma en Hans Laro

Helma en Hans LaroHelma en haar zoon Hans hebben allebei een klassieke muzikale achtergrond.
Helma is mezzo- sopraan en heeft in het verleden veel opera- en oratoriastukken vertolkt met name van Mozart, Handel, Purcell en Schubert.
De laatste jaren hebben Helma en Hans huisconcerten in Middelburg gegeven. Hans begeleidde zijn moeder hierbij op de piano en speelde ook eigen composities.
Geinspireerd door Debussy, Satie, Yan Tiersen, Philip Glass, Indiase en Arabische muziek schrijft Hans vanaf 2001 zijn eigen werk. Recentelijk componeerde hij het stuk "Phuel, heer der wateren" voor zang en piano. Deze compositie heeft hij samen met zijn moeder uitgevoerd tijdens het 'Savitri-concert' onder leiding van Teresa Takken in het Witte Kerkje te Heiloo.

 

Theo DekkerTheo Dekker

Theo is toetsen-fan sinds zijn elfde, toen kocht zijn vader namelijk een Solina-orgel. Vanaf die tijd leerde Theo nog het Diamond-orgel, een Fender-Rhodes,
een Roland keyboard en enkele andere toetsenborden kennen om uiteindelijk terecht te komen bij de gewone piano.
Theo is in een breed scala van muziekstijlen thuis:
van licht klassiek tot ritmische popmuziek.
Naast solowerk speelt hij ook in verschillende bandjes.
Sinds jaar en dag werkt hij tussen en met geurige rozen.
Naast muziek zijn Theo's andere hobby's: lezen, wandelen en fietsen.
Hij is zeer verheugd om zijn medewerking te mogen verlenen aan dit unieke project.

 

foto's: Piet Jonker

 

Producten van The 3 Generations:

CD's Give Each Other Hope vol. 1 en 2

Give Each Other Hope vol 1In 2007, tijdens het maken van de CD Give Each Other Hope vol.1, zijn Pieter en Paulien weer door Teresa uitgenodigd om mee te doen om een compilatie van originele liederen en muziek op te nemen op cd. Het doel van deze cd was hoop te bieden in tijden en situaties waar wanhoop heerst. Het project dat zij als doel voor ogen hadden, was het dorp in Bulale, Oost Afrika, waar Teresa in 1976 was geweest, en waar zij sindsdien nog steeds contacten mee onderhield.
Sindsdien heeft 'The 3 Generations' verschillende concerten verzorgd, en is de groep uitgebreid tot meer leden van 3 generaties.

 

Give Each Other Hope 2Give Each Other Hope vol. 2 is gecomponeerd door de leden van The 3 Generations: Theo Dekker, Marlies Kooy, Pieter Ignatius, Paulien Jonker, Helma Laro-van den Leijgraaf en Hans Laro en Teresa Takken. Deze getalenteerde, creatieve, gulle en inspirerende artiesten uit verschillende generaties, hebben met veel plezier meegewerkt aan het project, Give Each Other Hope!
De opbrengst van deze CD komt ten goede aan het werk tegen mensenhandel. Lees hier meer.

Deelname aan The 3 Generations

Als je ook mee wilt doen met The 3 Generations dan ben je van harte uitgenodigd. Er hebben zich weer al enkele jonge mensen recentelijk opgegeven. Voor deelname kun je contact opnemen met Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.