Get Adobe Flash player

Savitri

Wat is Savitri?

Savitri april 2014

Gedicht

Het grootse gedicht "Savitri" is geschreven door de dichter en filosoof Sri Aurobindo.

Sri Aurobindo

Sri Aurobindo was tijdgenoot van Mahatma Gandhi en is één van India's meest erkende moderne yogi's. Naast dichter en filosoof is hij ook bekend geworden als geleerde, vrijheidsstrijder en politiek leider.

Savitri beschrijft het liefdesverhaal van Savitri en Satyavan. Het gaat over de reis van de ontwikkeling van de ziel, het ontbranden van de levende vlam in de mens zelf en de overwinning van het leven op de dood. Aurobindo voert de lezer mee door alle diepten en hoogten van het menselijk bestaan: gedachten, gevoelens, de allerhoogste aspiraties, vergezichten en onvermoede mogelijkheden.

 Op muziek

Koor

Teresa Takken heeft, ondersteund door de Stichting Filosofie en Meditatie te Egmond aan den Hoef, het gedicht op muziek gezet. Deze muziek maakt het mogelijk de emotie van het gedicht te voelen en verbinding te maken met de eeuwigdurende boodschap van Sri Aurobindo.

Koor

Rondom de muziek van Teresa Takken met als thema het werk van Sri Aurobindo heeft zich een koor van enthousiaste zangers en zangeressen gevormd. Het koor wordt begeleid door een klein orkest. Regelmatig brengt het koor en klein orkest de werken ten gehore op verschillende locaties in het land.

 

Dubbel CD

De CD Savitri werd gepresenteerd in 2008 en is te bestellen in de webwinkel. U kunt tevens enige gedeelten beluisteren.

 

Savitri Savitri Savitri

De prachtige schilderijen zijn gemaakt door kunstenares Willy Brandt

 

links: over sri aurobindo: Auroville international